HTML

Témák

1956 (3) 22 es csapdája (1) abszurd (13) ajándék (1) alternatíva (1) amerika (1) antiszemitizmus (2) arany (1) árpádcsávó (1) árpádsáv (2) autó (2) baleset (2) barátság (1) bayer (1) biznisz (12) blog (6) bodrogi (1) boldogság (1) börtön (1) budapest (1) buli (1) bulvár (1) bűnözés (2) colin mcrae (1) család (1) császár előd (1) dakar (1) dance pills (1) dávid ibolya (2) demszky (1) diplomácia (1) dopping (1) egészségügy (2) egyház (1) élet (1) életem (1) emberi jogok (1) érdekesség (1) értelmiség (2) eu (1) évforduló (7) fegyver (1) fény (1) fenyő (1) fidesz (7) foci (7) fogyás (1) forradalom (6) fotó (1) fülszőr (1) gazdag (2) gazdaság (2) gugli (1) gyurcsány (20) helikopter (1) hellókarácsony (2) herbal extasy (1) herbal high (1) hévíz (1) hírszerző (1) hit (2) horn (3) hülyebíró (1) humor (3) index (1) ingyen (1) internet (1) isten (1) játék (2) jelcin (1) jézus (1) jobbik (1) jóslat (2) jövő (1) kádár (5) kampány (7) karácsony (3) kép (3) képviselő (3) kérdés (4) kerékpár (4) keresőkifejezések (1) kína (1) kóka (4) kommunista (6) koncert (2) kormány (3) kormányválság (1) kormányzati negyed (1) korrupció (2) koszovó (1) kovács (1) kovács ági (2) kubatov (1) kulcsár (1) külpolitika (1) kun béla (1) lakásmaffia (1) lamperth (1) lárifári (1) legális drog (1) legal alternative (1) legal high (1) legenda (1) lenin (1) levél (1) magyarok (1) magyar gárda (1) magyar nemzet (1) március 15 (3) matula (1) mdf (3) meleg (2) mese (1) mészöly (2) modern (1) mszmp (2) mszp (12) munkáspárt (1) naptár (1) népszabadság (1) népszavazás (8) név (1) nézőpont (1) noszf (1) nyelv (1) nyilvánosság (5) nyugdíjas (3) oktatás (1) olimpia (1) orbán (2) oroszország (1) őszöd (1) osztályöntudat (1) ötperc (1) paranormális (1) party pills (1) pc (2) pelczné (1) pénz (1) petőfi (1) pletyka (1) pojáca (2) politika (34) princz (1) rasszizmus (3) reform (2) rekord (1) sajtó (3) sarkozy (2) sex pistols (1) siker (4) sport (14) sporttv (2) stadler (2) szabadi (1) szabó (1) számítástechnika (1) szcientológia (1) szdsz (6) szegény (1) szilvásy (2) szindikátus (2) szita (1) sztori (1) tahó (3) talmácsi (2) terror (1) történet (1) törzskocsma (6) tour (2) tudás (1) tudomány (1) tűzoltó (1) ünnep (2) vakbél (2) választás (6) vallás (2) városi (1) vécé (1) vers (1) video (5) weiszenberger (1) zalatnay (1) zászló (2) zavargás (1) zene (4) zuschlag (5) Címkefelhő

Friss topikok

Jánost is megviselte a szakítás

2008.05.17. 08:13 bugris

Gyakran elgondolkodom a Blikk címoldalán. No nem Fekete Pákó vagy Kelemen Anna kalandjain, hanem a standard képeken. A „Nicole (22) most szállt ki a medencéből, de nincs, aki megtörölje a hátát” típusúakra gondolok.
Most tekintsünk el az olyan pikáns részletektől, hogy milyen elegáns is az, amikor félpucér nőcikkel a címlapon megjelenő lap emel szót a női méltóság tiszteletben tartása mellett.
Engem az izgat, miért mindig ugyanazt kapjuk. Miért nincsenek képek másfajta emberekről, másfajta helyzetekben. Hát nem lenne változatosabb néha, hogy: „Géza (53) akár sztrájk közben is jóízűen majszolja szendvicsét a BKV karbantartó üzemben.” vagy „Jolán (49) szűknek érzi otthonkáját, mire végez a mosogatással.”

Persze sejtem én, hogy van valami összefüggés a megjelenő képek, kommentárjaik és a példányszám között. Akkor viszont miért nem lépnek az egyre kevésbé fogyó politikai lapok is? Úgy érzem, lehetne még lendületet adni a hanyatló lappiacnak. Valahogy így:

Ferenc (46) mostanában egyre magányosabbnak érzi magát. Vajon lesz aki megvigasztalja?


Zsolt (45) szeret incselkedni, bár a gondolatai mindig csak egy irányba kalandoznak.


Most mondjátok, hát nem szívesebben vennétek ti is egy ilyen újságot?

Címkék: sajtó bulvár gyurcsány bayer

Szabó-Kovács 7-4

2008.05.17. 08:07 bugris

Gyurcsány Ferenc kinevezte 36. miniszterét is. Ezzel a rendszerváltás utáni tárcaosztók között masszívan az első helyre állt. Mentségére szolgálhat az SZDSZ kilépése a kormányból, de azért jegyezzük meg, az Antall- és az Orbán-kormány is átélt egy koalíciós partnerrel történő szakítást, mégsem fogyasztottak el 30 minisztert sem, a két szocialista előd pedig beérte 25-el.
Most a pár éve oly divatos trendről, amely minden jó pártembernek államtitkári állást ad, jótékonyan hallgatunk.

Nem kell ahhoz politikai elemzőnek lenni, hogy ebből olyan következtetéseket vonjunk le, hogy baj van, meg zavar, meg kapkodás. Ezt amúgy is látja mindenki.
Az ismeretlenebb arcok bedobásával nyilván a szakértőbb kormány imázsát próbálja felmutatni. Bár a rosszmájam szerint ehhez elég lett volna szimplán Lamperth Mónika kipattintása is.

Ha az új arcok nem, a régi módszerek azért ismerősek lehetnek. A kétes közbeszerzések, vagy függetlenre címkézett megbízható szocialista partner.

Pártpénztárnokot államtitkári székbe ültetni pedig bizonyára fincsi dolog, de kívülről nézve nem túl bizalomgerjesztő, és semmiképp sem elegáns. (Ha jól esik, most akár egészségügyi célzattal simicskázhatunk is magunkban egy jót.)

Talán csak egy fontos következtetést vonhatunk le a mostani kormányátalakításból. Szabóként a legkönnyebb miniszternek lenni. Ezzel az újabb kettővel máris összesen hétnél tartanak, tekintélyes előnyt vertek a Kovácsokra, a civilben leggyakoribb nevet viselő Kissek és Nagyok pedig labdába sem rúghatnak mellettük.
Az államapparátusban és a pártközelben lévőknek pedig jobb lesz figyelni, hiába a sokéves munka és/vagy nyomulás, egyszer csak jön Szabó kolléga, és viszi a kinevezést. Talán még nevet változtatni sem késő.


Amúgy meg emlékszik valaki még Gyurkó Jánosra, Nagy Frigyesre vagy Ligetvári Ferencre?

Címkék: kormány szabó kovács

Az MSZP ostrom alá veszi Budapestet?

2008.05.17. 08:05 bugris

Mi van itt már? Egyszer csak feltűnt a főváros piszka?
És mi lesz itt még?
Akkor mostantól a Gyurcsány-kormány egészpályán letámad? Leállítják a négyesmetró építését? Csak úgy genyázásból a kormány nemzetbiztonsági célokra rekvirálja a pesti combinókat? Gy. Németh Erzsébet a Városháza környékéről is elkergeti Bőhm Andrást?
Már várom is nagyon, hogy Demszky Gábor bejelentse a főváros újabb ostromát.

Címkék: budapest gyurcsány demszky

Választás 2008

2008.04.24. 15:22 bugris

Miután reális esélye merült fel (értsd: 0< ), érdemes gondolkodnunk egy előrehozott választás előnyein és hátrányain. De ne csak abból a szemszögből, hogy melyik pártnak mi lenne a jó, azt megteszik elegen a holdudvarokban.
Természetesen, akik várhatóan buknának, nem szeretik az ötletet, a választás favoritjai szerint meg ez lenne a követendő út. Kicsit próbáljunk tehát elszakadni a kormány-ellenzék relációtól, és nézzük így a dolog jó és rossz oldalait.

Az ellenzők egyik legfontosabb érve, hogy nem hiányzik most a feszült politikai helyzet tovább élezése. (Azt gondolom, ez amúgy ízlés kérdése, van aki szeret politizálni, mások meg nem.) Azonban a helyzet van már annyira feszült, amin egy új kormány megválasztása inkább már enyhíthetne. Mert sosem hátrány, ha nem térnek el drasztikusak a közvélemény óhajai a parlamenti arányoktól. Bizony, nem elhanyagolandó érv a választók akarata sem. Tudom persze, hogy a közvéleményre hivatkozni a bot rosszabbik végéről nézve ócska populizmus, de végtére is demokráciában élünk.

Hogy a jelen helyzetben mi lenne a helyes döntés, az persze azon is múlik, mit akar a kormány kezdeni a következő két évben. Nekifutnak valaminek minden-mindegy alapon, vagy a parlament most már két évig csak nemzetközi szerződéseket fog ratifikálni. Ez egyelőre talány talán számukra is.
Van ugyanakkor valami, ami egy 2008-as választást igen szimpatikussá tesz a szememben, és ez független az aktuális politikai szereplőktől. Gondoljunk egy kicsit a jövő választásaira.

Címkék: politika választás

A Kormánypártok Repülő Cirkusza

2008.04.24. 15:19 bugris

Most elkezdhetnénk komolyan rágódni azon, hogy milyen sportszerűtlen húzás volt a koalíciós partner miniszterének menesztését egy pártgyűlésen bejelenteni, vagy ezek után a miniszterelnök mentális képességeit minősíteni. De inkább ne tegyük, amikor szórakozhatunk is. Mert a koalíciós együttműködésért(!) felelős államtitkár népszavazást értékelő elemzése még csak a műsort beharangozó előzetes volt. Vegyünk elő egy sört a hűtőből, bontsunk meg egy zacskó csipszet, lesz itt móka-kacagás, az igazi show csak most kezdődik.

(Viccesnek szánt betét, semmi köze a belpolitikai aktualitásokhoz.)

Válogatás a műsor eddigi viccesebb pillanataiból:

Címkék: mszp gyurcsány kóka szdsz kormányválság

Ahol a párt nem szakad

2008.04.24. 15:16 bugris

Előbb utóbb minden párt megéri a saját kisebb-nagyobb szakadását. Most éppen az SZDSZ-nél áll a bál. Ennek kapcsán egy rendszerváltás utáni történeti összefoglalót is találhatunk itt.
Fel kell hogy tűnjön, egy csapat hiányzik a sorból.
Mielőtt bárki azt mondaná véletlen, jusson eszünkbe, lett volna durva összeveszésekre az MSZP történetében is lehetőség. Mégis másképp alakult. Ennél a pártnál úgy mennek a dolgok, hogy még a miniszterelnök is megszavazza az ellene benyújtott bizalmatlansági indítványt.
Távol álljon tőlem, hogy ennek kapcsán kommancsozni kezdjek, de az elődpártnál volt szokás, hogy a koncepciós perek kommunista vádlottjai vallottak maguk ellen a mozgalom érdekében.*
Azóta eltelt egy kis idő, csak más oka kell hogy legyen a kívülről mindig megbonthatatlannak tűnő egységnek. De ha nem a máig élő reflexek, akkor mi lehet az valójában? A politikai rutin, az érdekcsoportok közti kompromisszumkészség? A húsosfazék erős vonzása?
Vagy talán nincs is ilyen misztériuma az MSZP-nek sem, és egy napon megérjük még az ottani nagy szakítást is? Ha így van, hát kíváncsian várom a premiert, mert biztosan első osztályú műsor lesz.

*Ajánlott irodalom a témában: Arthur Koestler: Sötétség délben.

Címkék: mszp politika

Gyurcsány rabláncon?

2008.03.23. 13:02 bugris

Nem tagadom, mosolyt csalna az arcomra a jelenet, amikor Gyurcsányt Szabadihoz vagy Zuschlaghoz hasonlóan bilincsben vezetik. Talán az ok is meglenne rá. Legalábbis az ifjúszocialista epigon tekintetéből valami hasonlóra következtettem. Ő láthatóan meg volt győződve, hogy semmi olyasmit nem tett, amit korábban a főnöktől ne látott volna. Hát tévedett. Vagy csak más idők voltak azok, esetleg nem volt olyan ügyes.
A tiszta jogi tény azonban az, Gyurcsány Ferenc nem követett el semmi olyat (vagy elévült) ami miatt most éppen ne adhatna át Kossuth-díjakat.

Na de emberölési kísérlettel vádolni a miniszterelnököt? Azt gondoltam, amikor Morvai Krisztina elhagyta a Civil Jogász Bizottságot, a zsigeri indulat és a felesleges vádaskodás szelleme távozott onnan.
Kinek jó ez? Legyinthetnénk erre, hogy csináljanak csak bohócot magukból. Ez a történet azonban nem csak Gyurcsányról és a céljait kereső CJB-ról szól. Azokról is, akik valódi és komoly sérelmeket szenvedtek el, viszont nem feltétlenül szeretnének két év múlva is a médiában szerepelni.
Hát nem gondol a Civil Jogász Bizottság arra, mennyit ártanak ezzel azok ügyének, akiket képviselnek?

Címkék: gyurcsány bűnözés zuschlag

Miniszterelnök úr, elküldték...

2008.03.23. 13:00 bugris

Tisztelt Miniszterelnöki Úr!

Ezúton közlöm, ha nem vette volna észre. Ön megbukott. A 3 millió szavazó, aki az igenekre ikszelve véleményt nyilvánított, jó félmillióval több, mint amivel eddig bárki választást tudott nyerni. És koalíciós partnere jól mondta, nincs itt helye magyarázkodásnak, Önt elküldték a picsába.

Egy következményekkel bíró országban persze Ön már másfél éve nem lehetne miniszterelnök. De most, bárhogy is szóltak a kérdések, véleményt mondtak az emberek. Az Ön által is olyan nagyra tartott Köztársaság polgárai. Szinte függetlenül a kérdésektől, függetlenül attól, hogy van-e egyetemista vagy beteg a családban, a válaszok egyöntetűek voltak.
A szavazók nem a három kérdésről, hanem Önről mondtak véleményt.

Címkék: gyurcsány népszavazás levél

A buktáról

2008.03.23. 12:04 bugris

Lehet beleharapni a bukta közepébe is, ahol a lekvár van. Az jó dolog, De a buktához hozzátartozik a két vége is, szárazon, töltelék nélkül. Hát most ez jutott a kormánypártoknak. A szimpla vereség akárhogy kimagyarázható. De a 3 millió bizony egy félmillióval több annál, amivel simán választást lehet nyerni. Ez már fájdalmasabb, mint egy lépcső tetejéről pofára esni.

Címkék: politika mszp fidesz népszavazás

Elmondom most, hogy kérdez a szemed...

2008.03.23. 12:02 bugris

Igyekszem rövidebbre venni. Körbejártuk, megcsócsáltuk, elég sok érvet felhoztunk és meghallgatunk, talán már nem is fér több.
Bevallom, bár a végeredményen nem sokat változtatott, nem csupán gyakorlati, szakmai szempontok alapján, inkább elvi alapon döntöttem. Mert maradéktalanul egyetértek ezzel:
„Az aki tudatosan egy kampányban nem mond igazat, aki egy kampányban tudatosan hazudik, az egészen nyilvánvalóan nem szolgálhatja saját nemesnek mondott céljait.”Igen, a választások után eltörölt ötéves adócsökkentési program miatt. Többek között.

És hogy megváltoztat-e ez a népszavazás bármit? Talán igen, talán nem. De ha Gyurcsány Ferenc tartja magát ahhoz, hogy nem, akkor remélem legalább lesz benne annyi cinizmus, hogy az eltörölt vizitdíjat gyógyszerfelírási díj néven vezeti be újra.
Mert pofátlanságból is csak a legjobbat érdemeljük.

…jó benned hinni, és indulni veled.
Ó, igen, igen, igen.

Címkék: mszp gyurcsány népszavazás