HTML

Témák

1956 (3) 22 es csapdája (1) abszurd (13) ajándék (1) alternatíva (1) amerika (1) antiszemitizmus (2) arany (1) árpádcsávó (1) árpádsáv (2) autó (2) baleset (2) barátság (1) bayer (1) biznisz (12) blog (6) bodrogi (1) boldogság (1) börtön (1) budapest (1) buli (1) bulvár (1) bűnözés (2) colin mcrae (1) család (1) császár előd (1) dakar (1) dance pills (1) dávid ibolya (2) demszky (1) diplomácia (1) dopping (1) egészségügy (2) egyház (1) élet (1) életem (1) emberi jogok (1) érdekesség (1) értelmiség (2) eu (1) évforduló (7) fegyver (1) fény (1) fenyő (1) fidesz (7) foci (7) fogyás (1) forradalom (6) fotó (1) fülszőr (1) gazdag (2) gazdaság (2) gugli (1) gyurcsány (20) helikopter (1) hellókarácsony (2) herbal extasy (1) herbal high (1) hévíz (1) hírszerző (1) hit (2) horn (3) hülyebíró (1) humor (3) index (1) ingyen (1) internet (1) isten (1) játék (2) jelcin (1) jézus (1) jobbik (1) jóslat (2) jövő (1) kádár (5) kampány (7) karácsony (3) kép (3) képviselő (3) kérdés (4) kerékpár (4) keresőkifejezések (1) kína (1) kóka (4) kommunista (6) koncert (2) kormány (3) kormányválság (1) kormányzati negyed (1) korrupció (2) koszovó (1) kovács (1) kovács ági (2) kubatov (1) kulcsár (1) külpolitika (1) kun béla (1) lakásmaffia (1) lamperth (1) lárifári (1) legális drog (1) legal alternative (1) legal high (1) legenda (1) lenin (1) levél (1) magyarok (1) magyar gárda (1) magyar nemzet (1) március 15 (3) matula (1) mdf (3) meleg (2) mese (1) mészöly (2) modern (1) mszmp (2) mszp (12) munkáspárt (1) naptár (1) népszabadság (1) népszavazás (8) név (1) nézőpont (1) noszf (1) nyelv (1) nyilvánosság (5) nyugdíjas (3) oktatás (1) olimpia (1) orbán (2) oroszország (1) őszöd (1) osztályöntudat (1) ötperc (1) paranormális (1) party pills (1) pc (2) pelczné (1) pénz (1) petőfi (1) pletyka (1) pojáca (2) politika (34) princz (1) rasszizmus (3) reform (2) rekord (1) sajtó (3) sarkozy (2) sex pistols (1) siker (4) sport (14) sporttv (2) stadler (2) szabadi (1) szabó (1) számítástechnika (1) szcientológia (1) szdsz (6) szegény (1) szilvásy (2) szindikátus (2) szita (1) sztori (1) tahó (3) talmácsi (2) terror (1) történet (1) törzskocsma (6) tour (2) tudás (1) tudomány (1) tűzoltó (1) ünnep (2) vakbél (2) választás (6) vallás (2) városi (1) vécé (1) vers (1) video (5) weiszenberger (1) zalatnay (1) zászló (2) zavargás (1) zene (4) zuschlag (5) Címkefelhő

Friss topikok

Hírszerző, kontra Magyar Nemzet, rekontra antiszemitizmus.hu

2007.03.12. 23:35 bugris

2006. október 7.-én az alábbi írás jelent meg a Hírszezőn a Fidesz rendezvényéről.
Magam most nem kívánok hosszan állást foglalni sem a gyűlésről, sem a Hírszerző cikkéről, sem a Magyar Nemzet válaszáról, sem az antiszemitizmus.hu rekontrájáról.
 
Az erdeti írást azért közlöm alább teljes terjedelmében, mivel linken nem elérhető. (Ezúton kérem, amennyiben a Hírszerzőnek ezzel problémája van, jelezze.)
 
Támadni kell az írást (valóban, talán kissé sablonos, sztereotipikus, de egyáltalán nem szellemtelen), megtámadni a fiatal szerzőt, vagy inkább elgondolkodni, miért is érzi egy pártvezetés, hogy erre van szüksége?
Ha szavazatokban számolnak, megéri az a hangos 3 % (aki legrosszabb esetben is csak otthonmarad, sosem szavazna a baloldalra) a bizonytalan 30-at?
 
Csupán a zenei betétekhez szólnék hozzá érdemben.
Aki Lili Marlene-t dob egy rendezvényen, miért csodálkozik bármiféle összemosáson? Ajánlom a témában.
Másrészt a Csík zenekar hazánk egyik legjobb bandája, ne tessék kérem izélgetni
 

 
Kitartó mélymagyarok, fideszes karosszék-forradalmárok - Riport a Kossuth térről
Kettős forradalom pénteken kaotikus végkifejlettel
 
Kiss Ádám 2006. 10. 07. 11:28
 
Mikor a Kossuth téri forradalom lángja pislákolni kezdene, valami esemény biztos tesz a tűzre. Ilyenkor a széttaposott gyep megint megtelik emberekkel, mint a bűnbánós-bazmegolós Gyurcsány beszéd elhangzását követő dicsőséges napokon, és megint ezer torok kiálthatja a miniszterelnök nevét. A hazai sósperec-iparág pedig újra ünnepelhet.
 
Múlt vasárnap ott volt az önkormányzati választás. Bár a téren szervezõdõ népnemzeti szabadcsapatoknak nem indult jelöltje, de a Szent Korona második eljövetelét várók reagálva a belpolitikai eseményekre újra megtöltötték a teret. A Fidesz sikerétõl felbátorodva pedig újult erõvel folytatták az alkotmányozás nehéz feladatát.
Péntek délután a Fidesz szervezte meg az immár hagyományossá és rendszeressé váló philipes-zenés-viktoros szuperbuliját, pont oda. Ezzel egyrészt sikerült elérni, hogy a forradalom szava egy kis idõre elhallgasson -- a Viktort támogató megawattok nem sok esélyt hagytak különben sem – és a konszolidált fideszesek egyesüljenek a szentkoronásokkal. Ezzel persze a Fidesznek sikerült munkát adnia a gyerekeiknek a hétfejû sárkány barlangja helyett Orbán Viktor szõlõirõl mesélõ publicistáknak is.
 Philip, verbunk, Lili Marlene
 A Fidesz nagygyûlések licencét lassan elkezdhetnénk árusítani. Philip, az áramvonalasított konzervatív showman a választók elrettentésére Debreczeni József Gyurcsány Ferencről szóló könyvébõl olvasott fel, és szörnyűlködött egy nem túl ízléses, de teljesen bevett kampányfogáson. Külön érdekesség volt a HírTv felé megeresztett néhány nyelvcsapás a mûsor elején.
 A hangulatra sem lehetett panasz, egyes nyugdíjasok már fél négykor egy metál zenekar hangerejével üvöltve követelték a Gyurcsány-kormány lemondását. Volt vekkercsörömpöltetés is, ha már egyszer idecipelték az órákat Nyékládházáról meg Balatonaligáról. Merthogy péntek délután is felvonult a magyar helységnévtár táblák formájában. A nemzetiszínűzászló-ipar pedig minden valószínûséggel már a nagy nyugati tõzsdékre való betörést tervezgetheti a pár hete szárba szökkenõ hiperkonjunktúra következtében.
 Fidesz-gyûlésen a tradicionális jellegû, ismert elõadók által játszott zene kötelezõ, ezúttal a Csík zenekar húzta el a kormány nótáját. A populárisabb zenék kedvelõinek és az ős-Fidesz iránt nosztalgikus érzelmekkel viseltető keveseknek a Roxette-tõl a Listen to your heart szólt, és elhangzott a Kívül a kaszárnyán címû dal is. Utóbbiról annyit, hogy a Lili Marlene, a második világháború német katonáinak játszott népszerû sláger magyar változata. A téren való elhangzását nem igazán sikerült értelmezni, fasisztázásra viszont jó lesz.
 Viktor Viktorról, mint a forradalom lényegi elemérõl már olvashattak korábbi cikkünkben. A nagy ívû monológ a megszokott hajós hasonlatokkal végül beletorkollt a semmibe. Nem lesz erõszak, nem lesz elõrehozott választás, a kormány mondjon le magától, a nép pedig jöjjön minden nap délután a Kossuth térre, és írja alá az Igen Magyarország Chartát. Oszt jónapot.
 Nem tágítanak
 A nép java ezután fogta, és hazament Battonyára meg Nemesmedvesre, mi mást is csinált volna. A többiek meg beálltak a forradalmi színpad elé. Toroczkai László az õt leprovokátorozó Csintalan Sándor miatt méltatlankodott, majd bejelentette, hogy lemond hatvannégy vármegyés tisztségérõl, és vidékre megy forradalmat szervezni.
 A bujkáló hídember, Budaházy György levélben ajánlotta a nép kezébe saját magát, és a további harcokra buzdította a dicsõ hunok leszármazottait. Polgár ’Tomcat’ Tamás hangfelvételrõl javasolt az állami hivatalok megbénításával operáló békés forradalmat.
 A szónokok két Szent Korona-ügyi értekezés között felsorolták a Fidesz bûnlajstromát a földeladástól Románia uniós tagságának megszavazásáig, és a HírTv álnokságaiig. Bejelentették azt is, hogy télre sátrakat és elektronikai berendezéseket vásárolnak.
 Szokás szerint áriázott Pitti Katalin, Kossuth tér indulóját kétszer is elénekelte Waszlavik Gazember László. A Korona pedig a parlamentbõl figyel minket, drága testvéreim.
 Riporterünk látott a tömegben szociális munkásként dolgozó punk zenészt, taps helyett tülkölõ mélymagyart, és beszélt egy idõs emberrel, aki Szekszárdról jön ki a térre minden nap, azonban utálja Orbán Viktort, és semmi értelmét nem látja a téren zajló eseményeknek, fõleg Gyurcsány lemondatásának. Az élet a Kossuth téren sem egyszerű.
 Summa summarum. A Kossuth tériek és a Fidesz együtt tüntettek. A Fidesz nem akar forradalmat, a Nemzeti Bizottság viszont tovább folytatja. Most már a Fideszt is fenyegetik, akik viszont, bár semmit nem adtak péntek délután az országból összecsõdítettek kezébe, minden délután egy órát tüntetnek a téren. Az originál Kossuth tériek viszont berendezkednek télre.
 Tegye fel a kezét, aki még tudja követni.

 

Na, mégis "updételem" írásomat. Ugye könnyebb seggberúgni egy fiatalembert (pályája elején pláne, aztán várjátok ezentúl a kiegyensúlyozott írásokat tőle), mint beismerni, hogy az anti-ente-lektüel teljesítményre vagytok csak képesek. Mindannyian várjuk a frankó építő vitákat, persze többek között "Horváth Zsolt" hozzászólásait is.

5 komment

Címkék: magyar nemzet hírszerző antiszemitizmus

süti beállítások módosítása